Parochie Sint Georgius Spierdijk
logo
Home
contact adressen
Nieuws
van de Pastor
Overwegingen
Agenda vieringen
Koren
Fotoalbum
Begraafplaats
Geschiedenis
Ypma Orgel
Gastenboek
Interessante links
 
 

Op de pedalen….

‘Laten we er vóór elkaar zijn ook al kunnen we niet mét elkaar zijn…’ hoorde ik net via Radio 4. Een oproep van omroep Max voor mensen die bang zijn in deze crisistijd en hun verhaal kwijt willen… kost wel geld, namelijk tegen het normale beltarief….

Mooie reclame….  en zo zijn er nog meer die handig gebruik maken van het virus dat rondwaard….

Het woord ‘crisis’ is ook weer uit de kast gehaald…. NPO 1,2,3…je hoort niets anders. 

Met als gevolg dat we ook in de parochies de ene afmelding na de andere krijgen, mensen zich afmelden voor het ziekentriduum, pas na Pasen, maar nu al afgemeld met als gevolg dat het nu helemaal niet door kan gaan.

M’n mailbox laat ook de ene afmelding na de andere weten en op vragen of iets over 4 weken wel door kan gaan laat ik weten, laat de afspraak staan – geen paniek – tegen die tijd zijn we nog vroeg genoeg.  

Met dagelijks bestuur, pastoresteam en pastoraatgroep komen we bij elkaar (geen handen geven, afstand bewaren) om te bespreken wat er allemaal nog wél kan, ik moet zeggen dat dit zeer creatieve bijeenkomsten zijn.  Ideeen over de kerk openstellen voor privé gebed, kaarsje opsteken – stille aanbidding…  Vieringen via ‘kerkdienstgemist.nl’  aanbieden of via de website van de Emmausparochie…die een videoverbinding heeft.  Samen belronden maken om ouderen en ook eigenaren van bedrijven en ZZP’ers die in deze periode het water aan de lippen zien naderen een hart onder de riem te steken, laten horen dat we aan hen denken…. 

Om de zoveel dagen bel ik m’n collega’s om te horen hoe het hen gaat en hoe zij hun tijd nu invullen…. er wordt veel gestudeert moet ik u zeggen, veel gebeden…

komt allemaal weer ten goede aan ons kerkwerk.  

Ook voor onze geloofsgemeenschappen voelen de gevolgen. Kerken dicht, geen bijeenkomsten, vergaderingen en uitvaartbegeleiding tot het minimum beperkt . Financieel ook een tegenvaller, geen collecten omdat er geen vieringen zijn.  

Mag ik u vragen om dit via de actie KERKBALANS  weer een beetje in balans te krijgen. Of doneer uw collecte via de brievenbus, wordt regelmatig door medewerkers leeggehaald of rekeningnummer…. 

Via de website’s van De Goorn (www.kerkdienstgemist.nl) ((kiezen voor De Goorn)) en de Emmausparochie (Wognum/Nibbixwoud)  www.R.K.EmmausParochie.nl

kunt u in het weekend de vieringen volgen.

Via de websites van onze geloofsgemeenschappen in onze regio houden we u goed op de hoogte van alle ontwikkelingen. De nieuwsbrief geeft u de meest actuele informatie en ook op mijn Facebooksite staat het een en ander te lezen. Als u vragen heeft mag u altijd bellen naar uw pastores die gewoon doorgaan met hun werk…  en al kunnen we niet altijd persoonlijk bij u langskomen, de telefoon is geduldig…. en weet dat we elke dag in onze gebeden bidden voor u en de zorgen die er leven…

Groeten.Pastoor Nico.

Top